De avonturen van Oude Sam

De avonturen van Oude Sam worden geschreven en getekend aan de hand van de woordenlijst van Inktober. Ik vertel je er hier graag meer over. Maar eerst even alle avonturen op een rij..

[For English click here..]

De avonturen van Oude Sam

Het nieuwste avontuur van Oude Sam | vanaf 1 oktober 2022
Oude Sam & De Tijdslangen | 2021
Oude Sam in Rivierenland | 2020
Oude Sam & De Moederboom | 2019
De staart van Oude Sam | 2018

De verhalen van 2018 en 2019 kijk en lees je terug op Instagram..

Vind je het leuk om de avonturen van Oude Sam mee te beleven? Volg me op Instagram, Facebook en/of schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Inktober.

Over de avonturen van Oude Sam

Voor degenen onder jullie die niet weten wat Inktober is … Elk jaar in oktober gaan kunstenaars de tekenuitdaging aan om één inkttekening per dag te maken aan de hand van een woordenlijst die in september bekend wordt gemaakt. Het is een wereldwijd fenomeen en bestaat al sinds 2009.

Ik kwam Inktober halverwege oktober 2017 tegen en was meteen enthousiast. In 2018 besloot ik weer mee te doen. Elke dag keek ik naar het woord, besloot wat het voor mij betekende en maakte ik een inkttekening in het schetsboek dat ik voor de gelegenheid kocht. Het werd meer dan alleen tekenen. Ik schreef een paar regels bij de tekening. En zo is het verhaal van Oude Sam tot leven gekomen.

Sammetje was onze zwarte kat die in 2015 verdween. Zijn verhaal als Oude Sam vertellen leefde al een paar jaar in mijn hoofd. Maar niet dit verhaal. Dit verhaal ontwikkelde zich met elk woord van Inktober. Het was elke dag weer een verrassing waar het verhaal naar toe ging. Het is geweldig om op deze manier een verhaal tot leven te laten komen.

Inmiddels is het 2022. Tijd voor het vijfde avontuur. Ik hoop dat jullie dit jaar ook weer met me mee willen genieten.

Met liefs van InK!


De avonturen meebeleven

Vind je het leuk om de avonturen van Oude Sam mee te beleven? Dat kan op deze website of volg me op Instagram, Facebook en/of schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Inktober.